Bildtse week (en meer) in Taalpaviljoen Luwt

Bildtse week (en meer) in Taalpaviljoen Luwt

“Wij hewwe lekker ’n week foor ôns sels!” En met ‘wij’ bedoele wij ’t Bildt en ’t Bildts. In de eerste week fan april staat naamlik in ’t kader fan LF 2018 ’t Bildt en ’t Bildts sintraal in ’t Lând fan Taal.

De Bildtse week in taalpaviljoen ‘MeM’ in Luwt is fan 1 ant en met 8 april 2018. En in die week is d’r fan alles te rêden. Bildtse mezyk, gedichten, kûnst, foordrachten, hobbys en nag feul meer.
’t Programma is al feer hine. Allenig de puntsys motte nag even op de i. At ’t programma helendal klaar is, dan make wij dat drekt bekind. Maar dat ‘t ’n gedinkweerdige week wort, staat nou al fast. Elkeneen, Bilkerts en niet-Bilkerts binne fansels fan harte welkom in Luwt.
Ok foor de peuters en basisskoalkines sil d’r fan alles te rêden weze in ’t Lând fan Taal, de hele Prînsetún sil omdoopt worre tot Taletún.
En in deuze Taletún bloeit de taal, krekt as blommen in ‘n blommetún, hier beleef en maak je taal fansels. In die Taletún staan drie prachtige ferhalen sintraal.
Deuze ferhalen sille foor ’n deel in de klas foorlezen worre. De introduksylessen sille dus op skoal plakfine maar de oplossing mot deur de kines sels in de Taletún socht worre.
Want fanwege ’t meertalige karakter is dut materiaal beskikber in ’t Stellingwerfs, ’t Frys en in ’t Bildts. Bildts Aigene is hier drok met ant oversetten.
Alle basisskoalen hewwe ’n útnoadiging kregen hieran met te doen, deelname is fergeefs, maar de skoalen motte hur wel soa gau mooglik opgeve en wel fia www.kultuerfilter.nl
Wat is dut ’n prachtige promoasy foor ’t Bildt en ’t Bildts, wij binne d’r in elk gefal groats op hieran metwerke te kinnen, want mooi wort ‘t!
Stichting Bildts Aigene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.